perjantai 21. elokuuta 2015

Day7, vihdoin Hvarissa!


Kyllähän täällä eläisi. Suunniteltiin jo Tuulin kanssa ostavamme loma-asunnon täältä, mutta ehkä sitten kun ollaan rikkaita... Oma mielipiteeni on että Kroatia on jännempi, turvallisempi ja mukavampi kuin esimerkiksi Espanja. Ihmiset ovat todella avoimia mutta antavat olla myös rauhassa, Espanjassa ihmiset ovat välillä liian "päällekäyviä" ainakin tämän suomalaisen makuun. 
Takana on suunnittelematon reitti, joka kattaa Dubrovnikin, Mljetin saaren, Korčulan (kortsula höhhöh) saaren ja nyt Hvarin saaren. Joka paikassa olisimme viihtyneet pidempäänkin, mutta koska Tuulin lento odottaa huomenna, on matkan jatkuttava.

Ruokaa emme ole paljon syöneet! :D joka paikka on pullollaan ravintoloita, mutta koska elämme tiukalla budjetilla syömme pääosin hedelmiä ja mitä halpaa sattuu mieli tekemään. Hedelmät ovat, yllätyd yllätys, halvempia kuin Suomessa. En ihmettele, kirjoitan tätä tekstiä sitruunapuun vieressä.

Kerran piti ostaa paikallista leivosta, ja petyin kun se olikin suolaista. Hyvää kuitenkin oli, tuo oli kuin iso kaalikääryle. Tuoretta ja rapeaa, nam!

Toinen mitä eilen vain täytyi saada on paikallinen leipä. Tuore leipä, isompi kuin meidän ranskanleipä, maksoi 60senttiä. Siihen päälle saman hintainen dukatela ja iltapala oli valmis!

Seuraavat kuvat tulivat väärässä aikajärjestyksessä, mutta hitaan wifin takia en lataa niitä uudelleen vaan kerron uusimmista vanhempaan.

Täällä on todella todella paljon kulkukissoja. Ihmiset näyttävät antavan vettä niille, mutta eivät välitä niistä sen kummemmin. Vaikka olemme nyt Hvarin saarella, on tilanne sama kaikkialla missä ollaan käyty.

Näkymä Hvarin keskustaan. Mistä vain veteen pääsee, voi uimaan mennä!

Tästä alkaa matka Kortsulasta Hvariin. Matkalle tuli hintaa päälle kymppi. Apaljon yli tai ali ei laivaliput maksa lähimpään saareen. 

Tuota, alemmas kun katsot niin ymmärrät tuon ilmeen :D pieni dagen efter on reissussa kohdallaan.

Vanha kaupunki, Korčula

Ihanan tunnelmallista, vanha kaupunki Korčulassa.


You see? Käytiin me illalla bailaamassakin, mutta siitä en yhteisen hyvän vuoksi laita kuvia ;) hintataso vaihtelee tuotteiden välillä paljon, ja nyt suomalaisille "oleellinen" tieto: tämä pullo maksoi 40 kunaa. Se tarkoittaa ehkä 6euroa. Ymmärrätkö miren on helppo olla matalalla budjetilla liikenteessä? Asumiseen menee oikeastaan suurin osa rahasta, ja koska saarihyppelemme, kuluu myös matkoihin noin kympin kerta.


Tässä pääsimme kuin pääsimmekin pois Mljetin saarelta. Joku oli soittanut meistä tämän laivan kapteenille, ja vaikka laiva oli täynnä pääsimme mukaan. Maksoi parikymppiä, mutta halusimme epätoivoisesti jo seuraavalle saarelle! Kansipaikka on ihan jees, hieman hartiat paloi puolessatoista tunnissa :D

Vesi on ihanan kirkasta!


Ja lopuksi vielä meidän ruuista. Minä otin pari pakettia soijarouhetta matkaan ja Kortsulan majapaikassa oli vedenkeitin. Sain kerrankin trangialle käyttöä, nakkasimme kattilaan soijarouhetta ja valmispastapussin ja annettiin olla. Kohta oli delicious ruoka valmis, joka maksoi ei-paljon-mitään (hyvä jos euroa). Saatiin vihdoin proteiinia ja maha tuli täyteen.

Nyt seikkailemaan Hvarin keskustaan, siellä on niin komeeta että en malta oottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti