tiistai 18. elokuuta 2015

Day4: Mljet: 20km kävelyä ja köykäinen ruokavalio!

 Nyt minä älyän miten kuvia lisätään. Eilen tultiin laivalla Mljet saarelle, lippu maksoi kympin verran euroissa ja matka kesti pari tuntia. Perillä vastassa oli ihmisiä "rooms"-lappujen kera, ja saimme huoneen 200kunalla eli vajaalla 14 eurolla. Jos tänne tulee, suosittelen ettei käytä varaustoimistoja yms! Pääsee paljon halvemmalla kun etsii nukkumapaikan itse.

Hostellin pitäjä on mukava. Hän kertoi että työskentelystään Mljetin luonnonpuistossa vartijana hän saa 500 euron palkkashekin, joten en ihmetele että majatalon ylläpitämisestä tulevat rahat ovat lämpimästi tervetulleita. Loppuillasta hän kertoili juttuja hampun polttamisesta, täällä on kuulemma tavallista että porukka polttelee. Ei sitä kovin avoimesti tehdä koska ei olla nähty yhtään hamppia vielä :D

Eilen käytiin syömässä, salaatti juustolla maksoi 40kunaa eli noin 5e. Täytti oikein hyvin, täällä annokset ovat hyvän kokoisia!

Muuten meidän ruokavalio onkin: banaania ja myslileipää :D kun reissaa budjetilla, täytyy olla kekseliäs. Hedelmät on täällä halpoja, ja niillä pääsääntöisesti elämmekin.



Mljetin luonnonpuisto oli uskomattoman kaunis, mutta hieman epäkäytännöllinen.. Ainakin meille, kävelimme ison järven "ympäri" mutta maa ei yhdistynytkään vaan vesi jatkui mereen joten palasimme takaisin puolentoista käppäilyn jälkeen. Kyllä jaloissa hieman tuntuu kun sandaaleilla talsi ja puoli 9 aikaan alkaa pimetä. Me oltiin perillä joskus 10 jälkeen, eli taskulamppu käyttöön.
Lippu maksoi opiskelijalta 40kunaa (5e), normisti 80 (10e). Tuulilla ei vielä ole opiskelijakorttia koska hän vasta pääsi opiskelemaan, onneksi tulimme majatalon pitäjän kanssa niin hyvin juttuun että hän tuli meidän mukaamme hankkimaan molemmille opiskelijaliput.

Vielä loppuun, en voi ymmärtää miten ystävällisiä ja kauniita nämä ihmiset ovat! Luulin todella ihmisten olevan töykeitä, mutta he ovat ehkä parempi versio meistä suomalaisista. Sopivan juroja aluksi (kukaan ei tungettele), mutta niiiiiin ystävällisiä kun pääset juttuun!

Seuraavaksi yritämme päästä Hvarin saarelle. Ei olla varmoja miten käy, joten saa nähdä mistä itsemme löydetään.

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti